Välj ett seriöst försäkringsbolag

Det här med försäkringar kan stå dig dyrt om du väljer fel bolag. Många försäkringsbolag är riktigt dåliga på att betala ut pengar i den mån det krisar, dock är de fenomenala på att roffa åt sig pengar från kunderna. Dock finns det alternativ som gynnar dig om du letar efter riktigt bra försäkringar.

Oavsett om du söker en bostadsförsäkring eller en hemförsäkring så har Gofido bra alternativ till de dyrare försäkringar som ofta finns på marknaden idag. Istället för att betala för saker som du inte har eller behöver betalar du endast för det du faktiskt vill försäkra och inte ett öre mer. Det är en ny lösning som får många kunder att vända ryggen till sina egna försäkringsbolag och istället hoppa på tåget mot nya uppstickare. Gofido är med andra ord ett försäkringsbolag som motsäger sig orättvisa försäkringar som kostar dig mer än det smakar.

Många oseriösa aktörer

Det går inte att sticka under stol med att försäkringsbranschen innehåller en hel del oseriösa företag som gärna vill sko sig på folk. Många gånger har du säkert hört om företag i gråzonen eller till och med helt lagliga försäkringsbolag som har velat lura på dig försäkringar som innebär att din ekonomi faktiskt har fått sig en törn. Inte bara för att du har betalat dyra försäkringspremier utan också för att bolaget har trilskats med att betala ut pengar när olyckan faktiskt var framme.

Lagstiftningen kring just försäkringar kan vara lite svag och det är också just därför som många försäkringsbolag ser sin chans att lura kunderna, åtminstone till en viss del.

Se upp för försäkringsförmedlare

Precis som det finns låneförmedlare som måste tjäna en slant på att förmedla olika försäkringar och jämföra dem till kunderna, finns det även försäkringsförmedlare som finns där för att göra livet enklare för den som letar efter en försäkring. Det är bara det att flera försäkringsförmedlare har fått på fingrarna för att ha lagt på en hög procent och skott sig på kundernas pengar när de har valt att köpa en försäkring. Detta är något som många försäkringsförmedlare inte talar om utan låter kunderna betala för mycket mer än de faktiskt får.

Även rådgivare av försäkringar har mötts av kritik för att ha erbjudit eller rådgivit kunder angående dåliga försäkringar för att tjäna en bra hacka. Regeringen har dock varit snabba med att bemöta kritiken genom att vilja göra slag i saken och bland annat sänka försäkringsrådgivarnas provision för att komma åt lurendrejarna.

Svårt för konsumenterna att få en uppfattning

Tyvärr gäller det att vara ordentligt insatt i försäkringsbranschen om du helt vill undvika att hamna i fällorna. De flesta konsumenter är inte så insatta som skulle behövas. Dock finns det något som kallas för gruppförsäkringar där även en företrädare ingår som kan förhandla priset på försäkringen och vad som ingår. Man kan säga att det är som ett slags fackförbund men för försäkringar istället för arbetsfrågor. En gruppförsäkring är när miljoner kunder har samma försäkring och inte sällan är det dem som är först ut med att förändra villkoren för olika försäkringar där resten av marknaden sedan följer efter.