Fördelar med ombildning till bostadsrätt

Ska din hyresrätt ombildas till en bostadsrätt? Då har du mycket att se fram emot. Idag blir det allt vanligare att hyresgäster går ihop för att bilda en bostadsrättsförening och därmed går samman för att köpa upp sin fastighet tillsammans.

Att köpa en lägenhet är en riktigt bra investering och ännu bättre blir den om du har möjlighet att köpa en hyresrätt som ska ombildas.

fastighet med palmer framförBättre ekonomi

Funderar du ändå på att köpa och investera i en bostad så är ombildning det absolut bästa sättet. Du får inte bara köpa till ett lägre pris än marknadsvärdet, utan du får även en lägre hyra på köpet. Det kommer inte längre finnas någon hyresvärd som fokuserar på att tjäna pengar på hyresgästerna och fastigheten. Du kan sköta mycket av underhållet själv och därmed få ett billigare boende. Besök hemsidan interesta.se och läs mer om ombildning till bostadsrätt, för att på så sätt veta hur du ska gå tillväga.
  • För det första så får du en ökad trygghet genom att du slipper oroa dig för uteblivna renoveringar eller ägarbyten som inte går som de ska.
  • För det andra får du och dina grannar ett ökat inflytande över fastigheten, något som i sin tur bidrar till en bättre trivsel.
  • Den allra största fördelen är dock den ekonomiska. När du väljer att ombilda din hyresrätt till en bostadsrätt så slipper du betala den sedvanliga kontantinsatsen och du får även köpa till ett mycket lägre pris än marknadsvärdet. Ibland så mycket som 70-80 % lägre.

Vad krävs?

Vad krävs för en ombildning?För att din lägenhet ska kunna ombildas så är det några saker som först måste gälla. Hyresvärden som äger fastigheten idag behöver först och främst bestämma sig för att erbjuda den till försäljning. Därefter gäller det att minst två tredjedelar av alla hyresgäster vill att den ska ombildas och är intresserade av att köpa. Tillsammans bildar ni då en bostadsrättsförening och köper upp fastigheten från hyresvärden. När lägenheten väl är din kan du själv välja om du vill sälja den och tjäna pengar, låta den gå i arv till barnen eller helt och hållet ge bort den.